Борис Колесніков: «Україна ризикує перетворитися на колонію – велику та бідну»

01.12 | 04:49

Поділитися:

Лідер партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» Борис Колесніков зазначив, що останнім часом на полицях українських магазинів та супермаркетів почало з'являтися все більше продуктів сільськогосподарської промисловості іноземного виробництва. «На одному з останніх ефірів я навів приклад молока, яке Україна імпортує із Польщі. Мені здається, що продаж польського молока в Україні – це дуже дивно. Колись Черчілль сказав: «Я думав, що помру від старості. Але коли Російська Імперія, яка годувала всю Європу хлібом, почала купувати зерно, я зрозумів, що помру від сміху». З молоком із Польщі ситуація приблизно така сама», – наголосив політик.

Він також пояснив, чому польське молоко зараз успішно продається в Україні: «Безумовно, я, як і всі, хто працює у сфері виробництва, виступаю за відкриті ринки. Але тут важливо розібратися, чому польське молоко опинилося в Україні. Відповідно до семирічного плану, прийнятого в ЄС, сільське господарство та харчова промисловість отримали трильйон євро на розвиток та створили робочі місця за новітніми технологіями. Левова частка цієї суми припала на країни Східної Європи. Тому польське молоко сьогодні виявляється дешевшим, ніж українське. І це – тривожний дзвоник».

Борис Колесніков висловив стурбованість ситуацією, що склалася, адже вона може призвести до жахливих наслідків. «Україна ризикує перетворитися на справжню колонію. Так було в Індії у 17, 18 та 19 столітті. Той, хто добре вивчав історію у школі, пам'ятає, що до приходу британців індійські тканини були найкращими у світі. А вже до кінця 19 століття Індія з одного з найпотужніших експортерів перетворилася на імпортера британських тканин не найвищої якості за дуже високими цінами. Про це варто замислитись. Ми можемо перетворитися на колонію – велику та бідну. Цей процес потрібно зупинити якнайшвидше, інакше потім може бути вже пізно», – сказав лідер партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ».

 

Також дивляться

15.02 | 10:44
У Краматорську стартував Кубок Донбасу з баскетболу. Головний приз – поїздка до Києва, на матч Україна – Іспанія
14.02 | 20:00
Борис Колесніков: «Видання з усіма ознаками іноземних агентів розпалюють внутрішню ворожнечу, паніку та дискредитують бізнес»
01.02 | 15:55
У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів за підтримки партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ»
24.01 | 20:01
Борис Колесніков: «Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити»