Борис Колесніков: «Немає Східної та Західної України. Є Схід та Захід нашої країни»

17.11 | 21:26

Поділитися:

Лідер партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» Борис Колесніков упевнений, що проблема поділу України на Західну та Східну – вигадка політиків. «Такої проблеми не існує. Свого часу разом зі спортивними клубами я об'їхав увесь Захід України вздовж і впоперек. І жодного разу не зустрічав зневажливого ставлення до російськомовних людей. Якщо уважно подивитися, то цю тему вперше було піднято у 2001 році. І, на жаль, її успішно використала партія «Наша Україна». Тоді промови про те, що на Заході живуть правильні українці, а на Сході – бандити принесли їм успіх: у 2002 році нікому не відома «Наша Україна» отримала 22% голосів виборців. А те, що таким чином вони руйнують Україну, нікого не хвилювало», – згадує політик.

Лідер партії впевнений, що країну «зшивати» не потрібно, необхідно просто прибрати маніпуляції навколо цього питання «Тоді ви побачите, як воно пропаде само по собі. Немає Східної та Західної України. Є Схід та Захід нашої країни. Давайте разом зробимо її успішною».

Щодо теми повернення Донбасу до складу України, Борис Колесніков зазначив, що досягнення миру має бути пріоритетним завданням української влади. «Було підписано Мінські угоди. Безумовно, в них є те, що нас влаштовує і те, що нас не влаштовує. Це необхідно виносити за дужки і нехай міністри обговорюють спірні моменти. Обіцянки потрібно або не давати, або виконувати. Необхідно діяти виключно у національних інтересах України. За півроку все повернеться на свої місця. Головне – повернути контроль над кордоном. Потрібно, щоб цей процес нарешті зрушив з мертвої точки».

Лідер партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» також висловив упевненість у тому, що за 5 років Донбас заробить для України більше, ніж вона витратить на його відновлення. «Проблему необхідно вирішувати, або визнати, що ви цього зробити не можете. Щодня ми бачимо новини про загиблих військовослужбовців чи мирних жителів. А це – зруйновані сім'ї та діти, які більше ніколи не побачать своїх батьків. Аеропорти та іншу інфраструктуру Донбасу можна відновити за рік, а 15 тисяч загиблих людей уже не повернеш. Це – найжахливіше. Я більш ніж впевнений, що Донбас за 5 років заробить для України більше, ніж вона витратить на його відновлення. І це легко довести з економічного погляду. Чим швидше ми повернемо Донбас в Україну, тим швидше Україна стане успішною!», - підсумував Колесников.

Також дивляться

15.02 | 10:44
У Краматорську стартував Кубок Донбасу з баскетболу. Головний приз – поїздка до Києва, на матч Україна – Іспанія
14.02 | 20:00
Борис Колесніков: «Видання з усіма ознаками іноземних агентів розпалюють внутрішню ворожнечу, паніку та дискредитують бізнес»
01.02 | 15:55
У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів за підтримки партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ»
24.01 | 20:01
Борис Колесніков: «Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити»