Борис Колесніков: «Цей опалювальний сезон в Україні пройде не без зусиль»

11.11 | 00:46

Поділитися:

Про це лідер партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» Борис Колесніков заявив в ефірі програми «МАРАФОН» на телеканалі «НАШ». «На жаль, традиційно, всі проблеми ляжуть на плечі простих громадян. Якщо порівняти цифри, то в Україні одні з найнижчих цін на комунальні послуги в Європі (у тому числі й електроенергію), і найнижчі зарплати. Тут слід враховувати чек на вартість життя. І те, який його відсоток у прибутках українців займає оплата комунальних послуг. Цей відсоток в Україні один із найвищих», - зазначив політик.

Він упевнений, що головна проблема полягає не у високій вартості комунальних послуг, а в низькому рівні зарплат. «Все через те, що немає продуктивності праці. А її, у свою чергу, немає, бо немає високотехнологічних засобів виробництва. Тут навіть нічого доводити. Якщо українці, які працюють у Європі, одержують європейську зарплату, то працювати вони явно вміють. Там просто так грошей ніхто не платить. А в Україні працювати нема на чому, щоб досягти такої продуктивності праці. І ми знову повертаємось до того, що потрібні дешеві та довгі гроші (кредити) на модернізацію виробництв. Лише тоді економіка почне працювати».

Борис Колесніков також заявив про те, що поточна ситуація з енергоресурсами в Україні – результат абсолютно безграмотної поведінки української влади протягом останніх кількох років. «Україна має у своєму розпорядженні найбільші в Європі газові сховища. Що заважало купити газ, коли він коштував по 200$ за 1000 кубометрів та заповнити їм сховища? Це абсолютно непрофесійний та дилетантський підхід. Зараз газ коштує в рази дорожче, а розраховуватись за це доводиться простим українцям. Крім того, не слід забувати про те, що, імпортуючи електроенергію, ми залишаємо без роботи енергетиків та шахтарів. А це – пряма загроза національній безпеці України!», - підсумував лідер партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ».

Також дивляться

15.02 | 10:44
У Краматорську стартував Кубок Донбасу з баскетболу. Головний приз – поїздка до Києва, на матч Україна – Іспанія
14.02 | 20:00
Борис Колесніков: «Видання з усіма ознаками іноземних агентів розпалюють внутрішню ворожнечу, паніку та дискредитують бізнес»
01.02 | 15:55
У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів за підтримки партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ»
24.01 | 20:01
Борис Колесніков: «Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити»