Валентина Маркевич: «Вакцинуватися потрібно не в пандемію»

26.07 | 17:40

Поділитися:

Радник голови партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» з питань медицини, кандидат медичних наук Валентина Маркевич вважає, що епідемія коронавируса може закінчитися вже цієї осені.

«Я прогнозую в жовтні ослаблення цієї епідемії. 2 роки живе вірус якщо він створений нерукотворним, природним шляхом».

Також медик зосередила свою увагу на тому, що питання вакцини не повинно бути політичним. Цю тезу вона проілюструвала ситуацією зі Супутником-V.

«Векторна вакцина Супутник-V не може бути розмінною монетою в політиці. Ми повинні чітко розуміти, що вакцинопрофілактика, медикаменти, хірургічна допомога, трансплантації, не можуть бути при політиці, все здоров'я має бути поза політикою. Якщо потрібно буде нам приймати цю вакцину як одним з природних шансів на виживання, то потрібно буде це робити. Другий момент, ми маємо не хорошу політичну ситуацію в плані збройного конфлікту, тому, природно, ми не можемо взяти і використовувати цю вакцину, але ми могли б її виробляти. Ми могли б контролювати якість цієї вакцини, ми могли б її продавати, ми могли б заробити на цьому грошей, але політика така, на сьогоднішній день, що ця вакцина не може використовуватися».

Крім того, вона прокоментувала той факт, що багато українців відкладають вакцинацію і схиляються до того, щоб пройти цю процедуру восени. «Це так званий психологічний трюк відкладання своєї дії на потім. Там я, можливо, зроблю якщо щось там, якщо крайності змусять. Перш за все, щоб ви зрозуміли, потрібно вакцинуватися не в епідемію. Це найідеальніший варіант. Тобто, якщо у вас є можливість обстежитися зараз і вакцинуватися, це буде прекрасно, тому що відкрили центри. Ідіть робіть, якщо ви довіряєте цьому виробникові вакцин, яким ви будете робити щеплення»- підсумувала Маркевич.

Також дивляться

15.02 | 10:44
У Краматорську стартував Кубок Донбасу з баскетболу. Головний приз – поїздка до Києва, на матч Україна – Іспанія
14.02 | 20:00
Борис Колесніков: «Видання з усіма ознаками іноземних агентів розпалюють внутрішню ворожнечу, паніку та дискредитують бізнес»
01.02 | 15:55
У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів за підтримки партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ»
24.01 | 20:01
Борис Колесніков: «Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити»