Валентина Маркевич: «Україні необхідно взяти найкраще зі світових систем охорони здоров'я та створити власну»

30.11 | 19:27

Поділитися:

Радник голови партії «УКРАЇНА - НАШ ДІМ» із питань охорони здоров'я, кандидат медичних наук Валентина Маркевич відзначає, що медицина і охорона здоров'я сьогодні, з огляду на ситуацію з коронавірусом, викликають у людей в Україні основний інтерес.

Вона звернула увагу на занепад системи охорони здоров'я в Україні і відтік кваліфікованих кадрів за кордон.

«Свого часу Україна створила сильну школу медицини, і вона вимагала вдосконалення в плані менеджменту, залучення коштів, технічного переоснащення, корекції протоколів, але ніяк не повного і тотального руйнування. Багато що вже втрачено безповоротно. Тисячі висококласних лікарів працюють за кордоном, де вони знаходять гідне застосування і гідну оплату своїх знань та навичок. Втрачено кваліфікацію середньої медичної ланки. Закрито ряд медичних установ», - резюмувала Маркевич.

Радник голови партії «УКРАЇНА - НАШ ДІМ» із питань охорони здоров'я впевнена, що Україні необхідно взяти найкраще зі світових систем охорони здоров'я та створити власну.

«У програмі партії «УКРАЇНА - НАШ ДІМ» чимало сказано про медичну реформу і про те, яким чином повинна вдосконалюватися медична галузь в Україні. У нас є власне бачення того, яким чином матеріально простимулювати лікарів і зацікавити їх у тому, щоб свій досвід застосовувати саме в Україні, а не за кордоном. Без того, щоб держава і органи місцевого самоврядування повернулися обличчям до медиків, не може бути й мови про розвиток медичної сфери. Можна привезти ще дві сотні американських рентгенологів із середньою спеціальною освітою і змусити їх проводити реформу - але система охорони здоров'я від цього не покращиться. Необхідно думати в першу чергу про соціальне забезпечення, соціальну сферу та стимулювання праці медичних працівників. Нам необхідні докорінні зміни. Нам необхідні нові підходи, і я бачу, що їх можна впроваджувати. В першу чергу з метою порятунку української медицини. Адже в цьому - запорука порятунку людських життів», - підсумувала Валентина Маркевич.

Також дивляться

15.02 | 10:44
У Краматорську стартував Кубок Донбасу з баскетболу. Головний приз – поїздка до Києва, на матч Україна – Іспанія
14.02 | 20:00
Борис Колесніков: «Видання з усіма ознаками іноземних агентів розпалюють внутрішню ворожнечу, паніку та дискредитують бізнес»
01.02 | 15:55
У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів за підтримки партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ»
24.01 | 20:01
Борис Колесніков: «Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити»