Борис Колесніков: «Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити»

24.01 | 08:51

Поділитися:

Лідер партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» Борис Колесніков прокоментував нові норми мовного закону, які набули чинності з 16 січня. Відповідно до них, усі газети та журнали мають виходити українською мовою.

«Важливо розуміти, що цей крок доб'є видавництва, які й так переживають свої не найкращі часи. Якщо не брати до уваги маленькі міста та села, у нас майже не лишилося людей, які читають друковану пресу. Влада звужує і так невелику аудиторію», – зазначає Борис Колесніков.

Він також упевнений, що всі розмови навколо мовного питання в Україні – справжнісінький популізм:

«Треба визнати, момент, коли в Україні можна було запровадити другу державну мову, втрачено. Це було доречно у період із 1992 по 1996 рік. Нині про це можна забути. Головне не це. Сьогодні у країні – повний економічний крах, який триває останні 8 років. Але на це ніхто не звертає уваги. Політики займаються популізмом. Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити. Все це відбувається на тлі того, що Україна посідає передостаннє місце у Європі за рівнем життя. Жоден народ у цивілізованій країні не дозволив би своїм політикам займатися словоблуддям у момент, коли 90% громадян, за європейськими мірками, не просто бідні, а жебраки», наголосив політик.

Як успішний приклад Борис Колесніков навів Ірландію – одну з найуспішніших країн у світі з точки зору зростання економіки. «Вони залишили розмови про мови та сконцентрувалися на справді важливій справі – досягненні соціально-відчутного результату. Якби вони займалися з'ясуванням питання, яка мова важливіша: ірландська чи англійська, вони зараз були б на рівні Монголії часів правління Юмжагійна Цеденбала. Висновок один. Економіка – понад усе. Як живуть українці, це головний показник. Решта – популізм, про який треба забути!», – підсумував лідер партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ».

Також дивляться

15.02 | 10:44
У Краматорську стартував Кубок Донбасу з баскетболу. Головний приз – поїздка до Києва, на матч Україна – Іспанія
14.02 | 20:00
Борис Колесніков: «Видання з усіма ознаками іноземних агентів розпалюють внутрішню ворожнечу, паніку та дискредитують бізнес»
01.02 | 15:55
У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів за підтримки партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ»
22.01 | 13:57
Борис Колесніков привітав українців із Днем соборності