Олександр Клімашевський: «Будівництво комплексів з високим ступенем переробки сировини дозволить збільшити продуктивність АПК в 5-6 разів»

21.06 | 08:07

Поділитися:

Олександр Клімашевський: «Будівництво комплексів з високим ступенем переробки сировини дозволить збільшити продуктивність АПК в 5-6 разів»

Радник голови партії «УКРАЇНА - НАШ ДІМ» з розвитку фермерства та АПК Олександр Клімашевський розповів про те, що, на його думку, необхідно малому бізнесу для сталого розвитку:

 

«Як представник аграрної сфери, я впевнений, що, можливість отримання дешевих кредитів збереже малий бізнес і робочі місця. Ми повинні виробляти та експортувати продукцію, а у нас на експорт йде лише сировина і робоча сила. Будівництво комплексів з високим ступенем переробки сировини дозволить збільшити продуктивність АПК в 5-6 разів! І це повинно стати нашим головним завданням», - упевнений він.

 

Другою глобальною проблемою для бізнесу Клімашевський вважає бюрократію. «З власного досвіду знаю, сам особисто писав заяву до Волинської обласної кадастрової служби щоб взяти в оренду землю, яка приходить в занепад. Остаточної ствердної відповіді на цю пропозицію я так і не отримав. Картина гнітюча: я хочу проінвестувати в розвиток регіону, створення робочих місць, а влада в цьому абсолютно не зацікавлена».

 

Радник голови партії «УКРАЇНА - НАШ ДІМ» з розвитку фермерства та АПК впевнений, малий бізнес здатний стати основою благополуччя громадян і фундаментом економіки. «У країнах, які здійснювали економічні прориви, найчастіше вводилися пільги щодо малого і мікробізнесу - такий вид підприємництва звільнявся від сплати будь-яких податків, якщо їх річний оборот не перевищував певний рівень. І я вважаю, що такий підхід необхідно застосувати і в Україні. В першу чергу, це вигідно державі! Адже такий вид підприємництва є соціально корисною місією - з одного боку підприємці забезпечують себе і свої сім'ї роботою і доходом, з іншого - вони створюють робочі місця для інших громадян. Таких громадян вважають самозайнятими і, відповідно, самозабезпечення. І держава повинна ставитися до них максимально лояльно. Саме ця категорія підприємців стане фундаментом і базою української економіки», - підсумував Олександр Клімашевський.

Також дивляться

15.02 | 10:44
У Краматорську стартував Кубок Донбасу з баскетболу. Головний приз – поїздка до Києва, на матч Україна – Іспанія
14.02 | 20:00
Борис Колесніков: «Видання з усіма ознаками іноземних агентів розпалюють внутрішню ворожнечу, паніку та дискредитують бізнес»
01.02 | 15:55
У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів за підтримки партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ»
24.01 | 20:01
Борис Колесніков: «Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити»