В Одесі відбулася презентація програми «Чорноморська ініціатива Бориса Колеснікова», головними складовими якої є: Олімпіада-2036, розвиток рекреаційного туризму та багато іншого.

30.11 | 01:55

Поділитися:

У понеділок, 27 вересня в одному з одеських конференц-залів відбулася презентація програми лідера партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» «Чорноморська ініціатива Бориса Колеснікова».

Під час свого виступу політик зазначив, що ця ініціатива виходить за рамки Одеси і Одеської області і охоплює цілий регіон:

«Проаналізувавши ситуацію в регіоні, ми пропонуємо великий проект, який умовно назвали «Чорноморська ініціатива» і який, у разі його успіху, може розширитися до «Чорноморсько-Азовської ініціативи». Йдеться про об'єднання потенціалів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей в єдиний економічний макрорегіон для досягнення конкретних цілей в економіці, інфраструктурній політиці та в управлінській сфері», - заявив Колесніков.

Лідер партії «УКРАЇНА - НАШ ДІМ» переконаний, що необхідно робити ставку на медичний і бізнес-туризм, адже це дозволить не прив'язуватися до літнього періоду.

Він також зазначив, що цей напрям потребує вкладень для реклами - в першу чергу міжнародної. На думку Колеснікова, це дозволить Причорноморському регіону успішно конкурувати з курортами Угорщини та Болгарії.

В рамках проекту передбачається і єдина інфраструктурна мережа, і єдина концепція розвитку агросектора - на основі збільшення доданої вартості продукції. Адже одна справа - виростити і продати зерно, а інша - продати продукцію з високим ступенем переробки. Впровадження даної програми дозволить за короткий час - до 2025 року - подвоїти надходження до місцевих бюджетів, а до 2030 року - потроїти.

В ході обговорення розвитку перспективи Чорноморського регіону Борисом Колесніковим була висловлена ​​ініціатива про створення спонсорського комітету з підготовки заявки на проведення Літніх Олімпійських ігор в Одесі в 2036-му році.

«Як показує досвід, всі Олімпіади до змагань в Лос-Анджелесі (1984 рік) були збитковими. Все змінилося тільки тоді, коли всі повноваження передали приватному бізнесу. Лише тоді Олімпіади почали приносити дохід і розвиток для тих регіонів, які їх проводили. Яскравим прикладом в даному випадку є Барселона. Столиця Каталонії до Олімпійських ігор і після - просто два різних міста. Барселона отримала величезні інвестиції і тепер є одним з найбільш відвідуваних і відомих європейських курортів. Такий масштабний інвестиційний проект забезпечить успішний розвиток і зайнятість на багато десятиліть вперед», - впевнений лідер партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ».

Підводячи підсумок, Борис Колесніков зазначив, що немає нічого неможливого, необхідний лише, професійний підхід.

«Ми чітко бачимо напрями, що можна розвивати в Чорноморському регіоні. Наша команда має намір просувати цю ідею, зустрічатися з чиновниками, дискутувати, домагатися. Ми знаємо, як за короткий час можливо  досягти відчутних результатів. Головне - вірити в те, що ці цілі досяжні!», - резюмував політик.

01
02 0

Також дивляться

15.02 | 10:44
У Краматорську стартував Кубок Донбасу з баскетболу. Головний приз – поїздка до Києва, на матч Україна – Іспанія
14.02 | 20:00
Борис Колесніков: «Видання з усіма ознаками іноземних агентів розпалюють внутрішню ворожнечу, паніку та дискредитують бізнес»
01.02 | 15:55
У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів за підтримки партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ»
24.01 | 20:01
Борис Колесніков: «Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити»