«АПК, ТУРИЗМ, ЛОГІСТИКА, ПЕРЕРОБКА ТА ІТ-ТЕХНОЛОГІЇ - ЦЕ ОСНОВНІ СКЛАДОВІ УКРАЇНСЬКОЇ ЕКОНОМІКИ НА НАЙБЛИЖЧІ 20 РОКІВ», - БОРИС КОЛЕСНІКОВ, ЛІДЕР ПАРТІЇ «УКРАЇНА – НАШ ДІМ».

30.11 | 02:27

Поділитися:

Про це політик заявив під час презентації масштабної програми щодо формування обласних організацій, старт якій було дано у Харкові та Сумах.

«Харків - це перша столиця України, визнаний індустріальний і науково-технічний центр, місто, в якому впродовж кількох десятиліть формувалася управлінська еліта. Тому перша конференція з представлення обласного керівника проходить саме тут. У найближчі місяці у всіх областях України партія відкриє свої обласні організації, щоб вони могли ефективно донести наші ідеї до виборців кожної з областей України», - заявив лідер партіїї Борис Колесніков.

Головним завданням зустрічей з активом міста і ЗМІ було не лише представлення керівників обласних організацій політичної партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ», обговорення програми партії, а й відкритий діалог щодо тих основних проблем кожного регіону і країни в цілому, які хвилюють населення.

«В Україні сьогодні існують основні сектори, які становлять економіку країни. Це - АПК, туризм, важка промисловість, логістика та інформаційні технології. Україна - це промислова країна. Промисловість - це весь Схід країни. Це дійсно індустріальні центри і, за умови розумних інвестицій, вони цілком можуть стати промисловими центрами східної Європи. Захід і Південь країни - це потужні туристичні центри. Багато країн під час пандемії були закриті, тому туристи з держав Перської затоки переорієнтувалися на Україну. Але ми виявилися не готовими з точки зору умов, щоб приймати їх. Після Євро-2012 - це перший подібний туристичний бум в Україні. А якщо точніше, так, напевно, і з часів СРСР Україна вперше може говорити про міжнародний туризм», - підкреслив політик.

Багато що з того, що пропонує партія «УКРАЇНА – НАШ ДІМ», кардинальне, але ефективне за своєю суттю - перемогти корупцію за допомогою інформаційних технологій, радикально скоротити кількість чиновників і депутатів, максимально передати повноваження з центру на місця. Тобто, провести реальну децентралізацію, зберігши за центром міжнародні відносини, оборонну політику, інфраструктурні проекти, безпеку.

Багаторічний генеральний конструктор ДП «Антонов», радник голови партії з питань аерокосмічної галузі Дмитро Ківа визначив цілий ряд факторів, які привели до занепаду виробництва в Україні, головний з яких - неефективне управління. «Взяти, приміром, той же завод «Зірка», який випускав порох. Ще Катерина II видала указ про його створення. Цей завод виробляв мільйони пудів пороху. А зараз його ніхто не випускає, і Україна змушена закуповувати порох для боєприпасів у Туреччині, Єгипті, Польщі, Чехії та ряді інших країн. Щоб заводи працювали, країною повинні управляти професіонали!», - підкреслив Герой України.

Під час спілкування зі ЗМІ та активом міст багато уваги приділялося питанням можливості трансформації економічних показників в соціальні. Оскільки програма партії на дві третини складається з соціальних програм, особливу увагу було приділено реформуванню системи освіти і переходу на шведську модель державного страхування в сфері охорони здоров'я, при якій кількість амбулаторій не скорочується, а люди мають дійсно якісну безкоштовну медицину.

«Сьогодні закон, згідно з яким гроші повинні йти за пацієнтом, не працює. І він не буде працювати найближчим часом. Ми говоримо про те, що коли ми виграємо вибори, перший законопроект, який реалізує партія - це обов'язкове державне медичне страхування. Він дозволить українцям отримати якісне медичне обслуговування», - впевнена радник голови партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» з питань медицини Валентина Маркевич.

Щодо питання про ресурси, які необхідні для розвитку країни, партія «УКРАЇНА - НАШ ДІМ» пропонує отримати їх за рахунок детінізації економіки та створення сприятливих умов для бізнесу, які, безумовно, приведуть до результату.

Крім того, лідер партії Борис Колесніков вважає, що дострокових парламентських виборів не буде: «У цьому немає ніякого практичного сенсу, поки не буде доведена до кінця виборча реформа. Її головний постулат - це 300 депутатів і відкриті списки. Її важливо довести до кінця», - сказав політик.

На питання про те, чим же відрізняється команда політичної партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» від інших партій, Борис Колесніков підкреслив: «Кожен член партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» тримає своє слово і бере на себе відповідальність за прийняті рішення. Ми - партія людей, які не хизуються тим, що у них відсутнє минуле. Ми - ті, хто можуть показати конкретні результати в різних сферах», - підкреслив Колесніков.

Лідером Харківської обласної організації партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» став Віталій Немилостивий. У Сумах керівником обласної організації партії став Костянтин Проценко.

Уже найближчим часом команда партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» побуває і в інших містах України.

Також дивляться

15.02 | 10:44
У Краматорську стартував Кубок Донбасу з баскетболу. Головний приз – поїздка до Києва, на матч Україна – Іспанія
14.02 | 20:00
Борис Колесніков: «Видання з усіма ознаками іноземних агентів розпалюють внутрішню ворожнечу, паніку та дискредитують бізнес»
01.02 | 15:55
У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів за підтримки партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ»
24.01 | 20:01
Борис Колесніков: «Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити»