Дмитро Ківа: «Наука розвиває не тільки економіку, а й інтелект нації!»

30.07 | 19:07

Поділитися:

Герой України, академік НАН, (багаторічний) генеральний конструктор державного підприємства «Антонов», радник голови партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» з питань розвитку аерокосмічного комплексу Дмитро Семенович Ківа пояснив, які кроки необхідно зробити державі для відновлення українського авіабудування.

«Повинно бути прийнято вольове рішення про те, що держава надає постійну підтримку галузі. Тому що авіація і пов'язане з нею обладнання - це, з точки зору цифрових технологій, авіоніки, електроніки і різних систем, найсучасніша наука. Саме тому необхідно вже сьогодні розвивати науку і впроваджувати високі технології, в тому числі за участі національної Академії Наук України. Це дозволить розвивати не просто економіку, а й інтелект нації в цілому».

 

Академік переконаний, що необхідно розвивати і космічну галузь, а так само допомагати українським молодим фахівцям на міжнародних салонах, щоб посилити нашу конкурентність на ринку.

«Міжнародний авіакосмічний салон буває в двох країнах - це Ле Бурже в Парижі і Фарнборо в Лондоні, і в усіх з них Борис Колесніков підтримує молодь, організовуючи щорічні тури, відправляючи кращих студентів авіаційних вузів і училищ. Це і є тим самим прикладом, коли ми вже зараз бачимо внесок коштів в розвиток нації і в розвиток високих технологій».

 

Дмитро Семонович також додав тезу про те, що в Україні є всі можливості і потенціал для відновлення і розвитку високотехнологічної промисловості.

 

«Професіоналізм і технології України не можна втратити. Для того щоб виробляти ракети або космічні апарати, знадобитися багато десятків років, при умові наявності досвіду, кваліфікації, знань і практичного застосування. Це стосується і авіаційної промисловості, і суднобудування. Ми колись будували авіаносці, найпотужніші в світі, і це треба відновити! Так як це технології, які багато країн не мають і не зможуть придбати. Це лишень дістається практичним реальним досвідом проектування, створення, виготовлення, виробництва та експлуатації. Ось коли ти все це знаєш від моменту креслення до всіляких питань, які виникають в процесі експлуатації, тільки тоді ти фахівець. А коли ти тільки хочеш починати, ти на цьому будеш набивати шишки і не один рік», - підсумував Дмитро Ківа.

Також дивляться

15.02 | 10:44
У Краматорську стартував Кубок Донбасу з баскетболу. Головний приз – поїздка до Києва, на матч Україна – Іспанія
14.02 | 20:00
Борис Колесніков: «Видання з усіма ознаками іноземних агентів розпалюють внутрішню ворожнечу, паніку та дискредитують бізнес»
01.02 | 15:55
У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів за підтримки партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ»
24.01 | 20:01
Борис Колесніков: «Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити»