Валентина Маркевич: «Вакцинація - це вимушений захід, до якого людство повинно вдатися»

30.11 | 09:25

Поділитися:

Радник голови партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» з питань медицини, кандидат медичних наук Валентина Маркевич розповіла про те, як, на її думку, кожна людина повинна підходити до питання вакцинації від коронавируса.

Вона впевнена, що будь-який громадянин, готовий вакцинуватися, повинен бути повнолітнім, і зобов'язаний вивчити інструкцію, а також всі побічні ефекти. «Наприклад, німці категорично проти, щоб вакцину AstraZeneca або CoviShield робили жінкам. Тому що виникають тромбоутворення, порушення менструального циклу і масу інших моментів. Я розглядаю як позитивні, так і негативні сторони вакцинації. На жаль, зараз ми приходимо до висновку, що це - вимушений захід, до якого людство повинно вдатися».

Маркевич відзначає, що перед тим, як проходити вакцинацію, обов'язково потрібно здати клінічний аналіз крові, звернутися до сімейного лікаря, зробити УЗД і визначити свій стан здоров'я.

На думку радника голови партії з питань медицини, українська система охорони здоров'я на даному етапі не готова боротися з можливими негативними наслідками вакцинації. «Є такий варіант, що ти справді не розумієш, що буде відбуватися. В інших державах, в яких є лікарняні каси, кожна людина, яка приймає рішення вакцинуватися, отримує гарантії того, що вона в будь-якому випадку отримає необхідну медичну підтримку. Там всі ускладнення контролюються і отримують негайну реакцію. Якщо в Німеччині померло 36 осіб від AstraZeneca, вони про це повідомляють. Ми побачили, як вони розслідують це. У нас нещодавно давно помер чоловік від Pfizer. Напевно ми отримаємо трактування, що він помер не від Pfizer, а від тромбоутворення, інфаркту або атеросклерозу. Хоча до цього людина була здорова», - підсумувала Маркевич.

Також дивляться

15.02 | 10:44
У Краматорську стартував Кубок Донбасу з баскетболу. Головний приз – поїздка до Києва, на матч Україна – Іспанія
14.02 | 20:00
Борис Колесніков: «Видання з усіма ознаками іноземних агентів розпалюють внутрішню ворожнечу, паніку та дискредитують бізнес»
01.02 | 15:55
У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів за підтримки партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ»
24.01 | 20:01
Борис Колесніков: «Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити»