Маркіян Лубківський: «До наc не будуть ставитися з повагою, допоки ми не наведемо порядок у нашому українському домі»

30.11 | 14:30

Поділитися:

Радник голови партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» з питань зовнішньої політики, український дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України Маркіян Лубківський оцінив поточні позиції країни на міжнародній арені:

«Україні сьогодні необхідно зміцнитися зсередини і розвиватися економічно, політично та гуманітарно. Ми повинні досягти єдності в основних аспектах і сферах розвитку країни. Адже зовнішня політика завжди є продовженням політики внутрішньої. До нас не будуть ставитися з повагою, поки ми не наведемо порядок у нашому українському домі. І оскільки Україна - наш дім, ми повинні об'єднати зусилля так, як це було під час Євро-2012. Після цього можна буде вже говорити і про серйозні міжнародні амбіції».

Крім того, на думку радника партії, необхідно знайти спільну мову з найближчими сусідами. «Ми не повинні мати відкритих питань з нашими західними партнерами, країнами, які будуть нас приймати в ЄС. Нам необхідно знайти способи протидії агресії на Донбасі, визначити модальність відносин з Білоруссю. Хоча це і непросто, але ми повинні прагнути цього», - зазначив Маркіян.

Що стосується зустрічі Володимира Путіна і Джо Байдена, Лубківський вважає, що від неї не варто очікувати занадто багато. «Це була перша зустріч-знайомство. Як правило, результати зустрічей і самітів на такому рівні проявляються протягом наступних півроку. Тому перші висновки робити поки зарано. Необхідно уважно відслідковувати динаміку українсько-російського діалогу, і вже на основі подальших кроків можна буде зробити висновки стосовного того, який характер носила ця зустріч. Для нас важливо, щоб українська тема звучала сьогодні на порядку денному, в тому числі, і з вуст президента США».

Підсумовуючи, Маркіян Лубківський заявив, що в питаннях зовнішньої політики Україні необхідно розраховувати виключно на свої сили. «І лише українські інтереси повинні бути альфою і омегою у вирішенні всіх питань», - підкреслив дипломат.

Також дивляться

15.02 | 10:44
У Краматорську стартував Кубок Донбасу з баскетболу. Головний приз – поїздка до Києва, на матч Україна – Іспанія
14.02 | 20:00
Борис Колесніков: «Видання з усіма ознаками іноземних агентів розпалюють внутрішню ворожнечу, паніку та дискредитують бізнес»
01.02 | 15:55
У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів за підтримки партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ»
24.01 | 20:01
Борис Колесніков: «Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити»