Дмитро Ківа: «Відродження України - наше завдання номер один»

30.11 | 22:43

Поділитися:

Герой України, академік НАН, багаторічний генеральний конструктор державного підприємства «Антонов», радник голови партії «УКРАЇНА - НАШ ДІМ» з питань розвитку аерокосмічного комплексу, Дмитро Семенович Ківа висловив свою думку щодо поточного стану справ в українському авіабудуванні.

«30 років тому Україна перебувала на 10 місці в світі за обсягами промислового виробництва. Щорічно вироблялося до 75 літаків на харківському заводі, до 200 літаків на київському заводі. А «завдяки» діям попередніх політиків, протягом останніх шести років, в Україні не було виготовлено жодного серійного літака. Можна припустити, що політики діяли не в інтересах країни, а в інтересах транснаціональних корпорацій», - вважає Дмитро Семенович.

Знаменитий авіаконструктор впевнений, необхідно об'єднати зусилля, щоб Україна, яка свого часу була космічною державою, знову виробляла ракети і надточне обладнання для освоєння космосу. Крім того, він нагадав, що після Другої світової війни Україна була відновлена ​​за 8 років: «Відродження України - це наше завдання номер один. Свого часу відродити Україну, в післявоєнний період, українці змогли за 8 років, до 1954 року. Тоді як західні експерти передрікали нам термін відновлення в 30 років! Це стало можливим завдяки зусиллям і знань нашого народу. У нас є таланти, у нас є фахівці, робітники з «золотими руками». І ми здатні це зробити! Озвучена Борисом Вікторовичем Колесніковим мета для України - увійти до двадцятки найбільш розвинених держав світу в найближче десятиліття - важка, але цілком досяжна», підсумував радник голови партії «УКРАЇНА - НАШ ДІМ» з питань розвитку аерокосмічного комплексу.

Також дивляться

15.02 | 10:44
У Краматорську стартував Кубок Донбасу з баскетболу. Головний приз – поїздка до Києва, на матч Україна – Іспанія
14.02 | 20:00
Борис Колесніков: «Видання з усіма ознаками іноземних агентів розпалюють внутрішню ворожнечу, паніку та дискредитують бізнес»
01.02 | 15:55
У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів за підтримки партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ»
24.01 | 20:01
Борис Колесніков: «Якщо прибрати з порядку денного тему мови та НАТО, то 95% українських політиків не буде про що говорити»